UN BON FINAL DE L’SPAR GIRONA DEIXA VIVA L’ELIMINATÒRIA (SPAR GIRONA 66 – 74 PERFUMERÍAS AVENIDA)

Partit èpic dels que es recordaran a l’Euroleague Women. El Würzburg ha animat des del primer minut a les seves jugadores, escalfant, un cop més, el clàssic de la Lliga -traslladat als quarts de final de l’Euroleague-. El calor de l’afició “visitant” ha motivat un partit on cap dels dos conjunts ha pogut imposar el seu estil de joc habitual -exceptuant el tercer quart de les visitants-. Amb diferència en el marcador, les gironines han canviat el xip en l’últim quart per deixar viva l’eliminatòria (66 a 74).

Els punts inicials de Hayes i Samuelson -sumada d’una pèrdua d’Araújo– han deixat clar que l’Avenida no volia repetir el guió de la Copa. De fet, passat els primers dos minuts, les nostres jugadores no han trobat la manera de trencar la dinàmica negativa del partit (0 a 6). Amb temps per elaborar una jugada, la pilota ha acabat en mans de Reisingerová, que movent-se d’esquenes ha aconseguir la primera de l’Uni. Tot i el domini del rebot ofensiu de les de Salamanca, la bona feina de la pintura de la txeca i dues accions consecutives d’Eldebrink -triple i parada i tir- han fet respirar a les gironines (9 a 8). L’avantatge de l’Uni ha durat pocs segons, ja que un parcial de 0 a 12 ha castigat de nou a l’Spar Girona, obligant a Alfred Julbe a parar el ritme alt de partit de l’Avenida amb un temps mort. Amb temps per pensar, un triple de Laia Palau ha donat per acabat el primer quart (12 a 20).

Amb ganes de seguir sumant, Adaora Elonu no ha fallat des de la mitja distància. Això ha motivat a les nostres jugadores, que amb una gran acció individual de Paola ha posat el 6 a 0 (16 a 20). Seguides per l’eufòria de la seva afició, un triple de Cazorla ha tornat la diferència en el marcador (+7). Els dos conjunts han tingut anades i tornades, i amb els crits del públic del Würzburg, el partit s’ha convertit en una autèntica batalla, on cap dels dos conjunts ha imposat el seu estil de joc. I sense poder brillar, els dos equips han buscat sumar de qualsevol manera, destacant els punts des de la personal (21 a 29). Aquesta energia s’ha encomanat a les blaves, que sense poder desenvolupar el seu joc habitual – en part per la intensitat del partit-, de nou han posat el +10. Tot i el +12 visitant, les nostres jugadores han treballat de valent per entrar al partit i de les cistelles de Reisingerová i Araújo han tornat a posar a l’Uni al duel (27 a 37). Tot i la bona manera, dos tirs lliures de Hayes tancat el segon quart (+12).

De la mateixa manera que ha acabat el segon quart ha començat el tercer assalt: Hayes ha castigat al nostre equip amb una gran penetració (27 a 41). L’energia del Würzburg ha motivat a les de Salamanca i Karlie Samuelson no ha fallat des de la llarga distància. La bona feina de les nostres jugadores, que han treballat de valent per intentar sumar, no ha estat recompensada i el Perfumerías ha aprofitat aquesta condició per imposar el seu estil de joc (30 a 48), obligant a Alfred Julbe ha demanar temps mort. La pausa ha reactivat a les nostres jugadores que amb el domini del rebot ofensiu ha fet un parcial de 6 a 0 (Reisingerová +4, Elonu +2). Una alegria que ha durat pocs minuts, ja que amb la pausa del seu entrenador, les blaves han tornat ha posar el +14. Però si d’alguna cosa es caracteritzen les nostres jugadores és de no rendir-se i la txeca, brillant sota cistella, ha reduït la diferència amb un 2+1. Però com una bona pel·lícula, el guió ha tornat a girar de nou: les de Salamanca han recuperat el rebot i el Perfumerías s’ha emportat el tercer període per 41 a 55.

La intensitat viscuda durant tot el partit s’ha incrementat en l’últim període. Amb les jugadores lluitant entre elles per frenar les forces de les rivals, cap dels dos equips ha pogut sumar en el primer minut. Una intensitat que els dos conjunts han igualat en tot moment, doncs del primer triple d’Eldebrink al primer de l’Avenida (44 a 58). Amb ganes de més, les nostres jugadores han posat el -10 gràcies a un bon moviment de Labuckiene i una gran finta de Gray. I de l’eufòria d’entrar al partit a un 2+1 de Labuckiene que ha encès les alarmes al Würzburg (51 a 58). I quan més a prop ho hem tingut, ha tornat a aparèixer Katie Samuelson per tornar a posar el +12. Però sense ganes de perdre el fil, de donar-ho per perdut, les nostres jugadores han treballat al 120% per frenar el ritme de les visitants i les bones accions de Vasic han posat el -6 (57 a 63). Amb dos minuts per davant, l’Avenida ha fet esforços per tornar de nou a l’avantatge habitual del partit i amb un +11 en el marcador del Perfumerías Alfred ha aturat el partit per canviar la dinàmica. Una pausa molt efectiva, doncs les nostres jugadores han treballat per deixar viva l’eliminatòria (66 a 74).