UN GRAN TERCER QUART ENS DÓNA LA VICTÒRIA

Després de caure contra l’Araski en la passada jornada, l’Spar arribava a Alcantarilla amb l’objectiu de recuperar la victòria. Ha costat molt, i de fet el Jairis ha estat tota la primera part a prop de l’Uni. Però un gran tercer quart de les nostres (tot i un petit ensurt en l’últim) ha donat la victòria al conjunt de Bernat Canut (71 a 79). Laia Flores ha estat la màxima anotadora del partit amb 16 punts.

Inici molt igualat on ha destacat la contundència del joc interior per ambdós equips, on per part de l’Uni ha destacat María Araújo (6 a 10). La capitana ha marcat la pauta ofensiva de les nostres, obtenint 6 punts en aquest primer parcial. No obstant això, aquesta dinàmica s’ha acabat estancant i després d’uns minuts sense cistelles, el Jairis ho ha aprofitat per empatar el xoc a 10 (Erika da Souza i Contell). La resposta de les gironines no s’ha fet esperar, imposant un parcial de 2 a 9 (destacant el primer triple de l’Uni per mans de Cornelius, 12 a 19). Les murcianes han acabat frenant els atacs de l’Spar i un tir des de la llarga distància de Mack ha posat el -3 local (17 a 20).

Poc moviment
Ja en el segon quart, el partit s’ha estancat completament en atac, que tot i les cistelles inicials (EtxarriTolo i Flores) han vist com les defenses s’han acabat imposant (23 a 26). El Jairis no ha aprofitat el domini del rebot ofensiu i els errors des del tir lliure han fet l’aproximació de les d’Eric Surís més feixuga (26 a 31). El temps mort local ha canviat la imatge del partit i l’Uni ha mostrat dues cares; la que s’imposa amb claredat mitjançant els contraatacs (punts de GiedreMurphy i Etxarri, 33 a 37); mentre que la segona no ha pogut frenar els últims atacs del Jairis (37 a 39).

La millor versió
El pas per vestidors ha canviat la imatge de l’Spar radicalment. Les de Bernat Canut han frenat el joc ofensiu del Jairis (16 punts de les locals), situació que ha portat a l’Uni a distanciar-se en el marcador (24 punts de les gironines). Tot i que el Jairis ha seguit el joc ofensiu de l’Spar Girona (48 a 53), el segon tram del tercer parcial ha tingut només un color i Giedre Labuckiene i Rebekah Gardner s’han imposat en atac per posar la màxima diferència en el marcador (53 a 63).

Amb el Jairis molt tocat i amb diferència en el marcador, l’Spar no ha abaixat el ritme per intentar sentenciar el xoc i CorneliusEtxarri, Gardner i Flores han posat el +17 (55 a 69). Però aquestes presses de l’Uni han condicionat totalment el tram final de partit i el Jairis, molt encertat des de la mitja i llarga distància, s’ha situat a només 8 punts a falta de 2:38 (65 a 73). Aquesta situació ha ocasionat un canvi de papers en el partit i els atacs precipitats de les locals han portat a l’Spar a sentenciar el xoc (punts finals de Flores i Gardner, 71 a 79).