Un Spar Girona imparable supera la primera final de Schio (Spar Girona 82 – 52 TTT Riga)

Sense voler parlar de l’últim partit. El primer matx de la bombolla de Schio ha estat un guió completament diferent. Aquell Spar Girona erràtic contra el Clarinos ha desaparegut. Les gironines, amb un perfil més seriós en defensa, on han destacat Chelsea Gray i María Araújo, han dominat des de principi a final el partit contra el TTT Riga, imposant-se per 82 a 52.

De la mateixa manera que es va acabar la bombolla de Fontajau, l’Spar Girona ha volgut començar la de Schio: amb l’accelerador al màxim. Dues jugades individuals de Chelsea Gray han posat el 4 a 0. Amb un Uni Girona molt ben col·locat en defensa, presionant i anticipant-se al moviment de pilota visitant (3 pilotes robades en els primers minuts), les transicions ofensives han passat per sobre de les de Letònia (8 a 0, min. 6). No ha estat fins al 4:28 quan el Riga ha fet els primers dos punts des de la personal. Gràcies a la lluita de l’interior, destacant una Araújo agressiva, l’Spar ha augmentat la distància des de la personal (14 a 2). Tot i això, ja amb el bonus, el Riga ha retallat la distància per col·locar el 14 a 6.

I si l’Uni ha dominat en defensa, el 2n quart ha seguit igual. De fet, un tap de Laia ha frenat el primer atac de les visitants. Dues cistelles seguides de l’Spar, una d’Araújo i una altra d’Elonu, han obligat a l’entrenador del Riga ha aturar el joc. La pausa ha anat bé i el Riga ha inaugurat el seu marcador del 2n quart amb un triple. Tot i això, la rèplica ha estat immediata i Frida ha tornat el cop des de la llarga distància. Un bon moviment de pilota de les visitants ha acabat amb un altre triple (23 a 14). L’entrada de Chelsea Gray a pista ha set efectiva i l’americana ha ballat la defensa del Riga per col·locar el 29 a 15. Dos triples seguits del Riga i una entrada de Thomas han intimidat a l’Uni (29 a 23), obligant a Alfred Julbe ha demanar temps mort. Amb els dos conjunts fent-se sang mútuament, l’Uni s’ha emportat el segon quart per 35 a 28.

Les gironines han dominat l’inici del 3r quart. Els tirs lliures i un rebot ofensiu d’Elonu han posat el 41 a 28 en un tancar i obrir d’ulls. Un error del Riga ha permès a Eldebrink augmentar la distància des de la personal (43 a 30). Les faltes han afectat al conjunt visitant, i és que quan faltaven 6 minuts, les de Letònia ja estaven en bonus. Des de la personal, en un tres i no res, l’Uni ha posat el 51 a 34. Una bona assistència de Vasic per Labuckiene i un tir en suspensió de Gray han posat la màxima del partit (+19) fins al moment. El tercer quart ha acabat amb un Uni Girona dominador (57 a 40).

De triple en triple. Així ha començat l’últim quart. Primerament, Eldebrink ha posat el +20 al marcador. Seguidament, Paola ha tornat a castigar des de la llarga distància. Thomas, del Riga, s’ha sumat al festival anotador (63 a 43). Amb un ritme ofensiu alt, un bon moviment de l’Spar ha acabat amb un tir lateral de Paola (68 a 45). Seguidament, Araújo s’ha apuntat a la festa del triple. Pletòric en defensa, l’Spar no ha deixat d’anotar, amb una Araújo liderant al conjunt gironí (82 a 52).