Un últim quart de llibre dona la victòria en un partit molt exigent (Spar Citylift Girona 71 – 61 València Basket)

Un últim quart de llibre dona la victòria en un partit molt exigent (Spar Citylift Girona 71 – 61 València Basket)

Spar Citylift Girona 71 – 61 València Basket

Victòria molt treballada per part de l’Spar Citylift davant un València molt batallador, que ha estat bona part del partit per davant en el marcador i només s’ha vist superat al tram final.

El duel corresponent a la jornada 16 de la Liga Dia ha portat al València Basket a Fontajau. Un equip acabat de ascendir que ja ha fet mèrits per entrar a la Copa classificat com a 5è de la primera volta. Les valencianes arribaven al matx en aquesta posició amb 9 victòries i 6 derrotes.

Tal com s’esperava, el partit ha començat dur, físic i marcat pel talent de tots dos equips. En un inici molt encertat en l’aspecte anotador, les visitants han desplegat la seva qualitat dins la zona per deixar clar que l’enfrontament s’hauria de treballar de valent. Amb un 24 – 18, gràcies a un molt bon final de quart, l’equip ha agafat les regnes del joc i el marcador.

Circulació de pilota compromesa per a les d’Eric Surís, que han vist com en certs moments del segon quart les valencianes han aconseguit exhaurir o precipitar alguns dels seus tirs exteriors. Amb alternatives en el marcador, el partit seguia travat, en aquest cas amb una anotació molt més baixa que en l’inici – només 12 punts locals per 16 visitants -. La baixa per molèsties de l’anotadora Shay Murphy ha minvat els intents exteriors per part de les locals. Al descans, s’hi ha arribat amb un 36 – 34.

En el tercer temps les visitants han sabut dominar el joc, sobretot a base de físic a la pintura, buscant constantment el contacte i aconseguint que l’equip estigués força lluny de les mitjanes anotadores aconseguides en el que portem de competició. Un parcial de 9 – 0 a les acaballes del 3r quart ha tornat a posar a les gironines al partit, acompanyades d’un Fontajau que, amb una entrada al voltant dels 3.000 espectadors, no ha parat de recolzar l’equip.

L’últim quart ha arrancat amb un 50 – 51. Amb tot en joc, un parcial favorable a les gironines de 8 – 0 ha obert l’escletxa definitiva per aconseguir una victòria molt treballada davant d’un equip sòlid que ha exigit el 100% en els 40 minuts. Finalment, amb un 71 – 61, l’Spar Citylift Girona suma la seva quinzena victòria consecutiva per seguir liderant la classificació.