VICTÒRIA A TENERIFE PER ACOMIADAR L’ANY DE LA MILLOR MANERA

VICTÒRIA A TENERIFE PER ACOMIADAR L’ANY DE LA MILLOR MANERA

La victòria contundent del València fa que les taronges siguin campiones d’hivern

L’Spar Girona ha tancat el 2022 amb victòria contra el Tenerife. El conjunt local, marcat per les baixes, no ha pogut seguir la línia ofensiva d’un Uni amb necessitat de guanyar contundentment. Amb el resultat final de 59 a 96, les gironines han aconseguit la sisena victòria consecutiva, quedant subcampiones d’hivern.

María Araújo, Brittney Sykes i Marianna Tolo (18, 17 i 16 punts respectivament) han estat les tres principals armes ofensives de l’Spar. El partit, amb baixa d’Etxarri per malaltia, ha estat destacat per la tornada de Binta Drammeh.

De més a menys
Ofensiva total de l’Spar Girona des d’un bon començament per intentar acabar l’any en primera posició. De fet, el tir des de la llarga distància ha estat un gran aliat per les de Bernat Canut, que amb els punts des del triple (Araújo, Gardner i Parra) i des de la mitja distància hem obtingut un avantatge de 12 punts (6 a 18). El temps mort local ha situat al Clarinos a l’enfrontament, tancant el quart amb un parcial de 6 a 2 (12 a 20).

11 punts de Tolo
El canvi de quarts ha reforçat el plantejament de Bernat Canut, amb un Uni proposant un joc coral que ha donat resultat des de la llarga distància (triple de Flores i Araújo, 12 a 26). A tot això, se li ha sumat la protagonista de les últimes jornades: Marianna Tolo. L’Australiana, impecable en el tir, ha convertit tres cistelles consecutives  per posar el +20 (14 a 34). Aquesta situació ha portat al Tenerife a buscar solucions i mitjançant Palenikova, James i Sheppard han retallat la diferència de vint punts (22 a 40). Amb el Clarinos amb més ritme ofensiu, Bernat Canut ha reajustat la defensa i Shay i Sykes han contestat en atac (22 a 45).

Les transicions ofensives, un factor clau
En la represa, el conjunt morat ha mostrat una gran versió ofensiva on James, sota cistella, i Raksanyi, des del triple, han retallat distàncies. No obstant això, i amb molta velocitat, Gardner i Labuckiene han tornat a diferenciar a l’Spar (29 a 56). El temps mort local no ha canviat el pes ofensiu de partit i l’Spar, molt vertical en les transicions ofensives, ha posat la màxima, destacant Giedre i Gardner (+37, 35 a 72).

Molta anotació 
Amb l’ofensiva total de l’Spar, el Tenerife ha trobat espais en la defensa de l’Uni. De fet, el conjunt insular ha aconseguit un parcial de 24 a 24 amb una Palenikova estratosfèrica des de la llarga distància. El temps mort a mig quart de Canut ha millorat la versió de l’Uni, i amb un triple final de Parra i un rebot ofensiu de Murphy hem arribat als 96 punts finals (59 a 96).

Attachment