VICTÒRIA DE PRESTIGI DE L’SPAR EN EL DERBI CATALÀ (SPAR GIRONA 55 – 45 CADÍ LA SEU)

El derbi català de bàsquet femení per excel·lència. Un partit trampa on no només es juga amb talent sinó amb sentiment. Un enfrontament marcat per les baixes, però, tot i això, les vermelles no han abaixat els braços i han disputat un matx d’admirar imposant des del minut 1 el seu joc coral i acabant l’enfrontament amb un resultat de 55 a 45.

Gran inici de l’Spar Girona que gràcies a la pressió defensiva de totes les jugadores (tres pilotes robades en els primers dos minuts) ha imposat el seu ritme de joc amb un parcial inicial de 6 a 0 (cistelles de Laia Palau, Mendy i Burke). Tot i que el ritme s’ha estancat, una cistella des de la mitja distància de Mendy ha obligat Bernat Canut a demanar temps mort (8 a 1). Tot i la pausa, l’Uni Girona ha continuat molt sòlid en defensa, que atacant des del darrere han posat el +9. No obstant això, el Cadi la Seu ha retallat distàncies amb un tir de mitja distància de Lukacovicova posant el marcador 11 a 5. Tot i la iniciativa de l’equip rival, l’Uni ha finalitzat el quart amb una acció de Kennedy Burke (15 a 6).

I si el primer parcial ha estat marcat per la gran defensa de les vermelles, el segon quart no s’ha quedat enrere, destacant l’actuació defensiva d’Iho López i la bona mà de Maria Araújo des de la llarga distància (20 a 10). No obstant això, Raventós s’ha carregat el Cadi la Seu a l’esquena per apropar-se al marcador amb dues cistelles consecutives (20 a 17). I si ha destacat Laia Raventós per part de la Seu, per la nostra part ha estat Julia qui s’ha encarregat de diferenciar de nou a l’Uni gràcies a la bona mà des de la mitja distància (26 a 17). Finalment, la pausa de Bernat Canut no ha servit per aproximar el Cadi, però si per frenar el nostre joc coral, acabant el segon quart 27 a 19.

Ja en el tercer quart, el cansament a les cames a causa de la poca rotació ha passat factura i és que passats els dos primers minuts les gironines no han pogut imposar el seu estil. Una situació que l’ha aprofitat el conjunt urgellenc per retallar distàncies. És en aquests partits complicats on l’experiència pot ser un factor determinant, i Laia Palau ha agafat responsabilitats per ajudar l’Spar a trobar-se en aquest parcial (33 a 26). Una ajuda que també ha arribat en defensa i l’Spar ha tornat a recuperar la seva millor versió (triple de Burke, 40 a 32).

Tot i la iniciativa del Cadi la Seu, Burke ha continuat intractable en atac amb un tir en suspensió i letal des de la línia de tir lliure (44 a 34). Laia Flores, que ha substituït a Burke, ha intensificat el treball a dins la zona, convertint una gran entrada i obligant a l’entrenador visitant a demanar temps mort (46 a 34). El Cadi la Seu, mitjançant Laia Raventós, ha retallat distàncies amb un parcial de 2 a 6. Finalment, l’Uni ha imposat el seu ritme acabant amb un resultat de 55 a 45.